De locatie - 't Gouwe

Beter bereikbaar wonen verrijkt je leven

Mooi centraal in hartje Randstad. Zo woon je in Waddinxveen. Het dorp heeft een zeer gunstige verbinding met twee belangrijke snelwegen: A12 en A20. Binnen een half uur zit je in Rotterdam, Gouda, Utrecht of Den Haag. En werk je graag dichtbij huis? Dat is in Waddinxveen en omgeving geen enkel probleem: businessparken zoals Coenecoop, Distripark Doelwijk en Gouwe Park of elders in de regio zoals de Goudse Poort (Gouda) en Vredenburgh (Bergschenhoek) bieden volop kansen.

Het openbaar vervoer is goed ingericht. Waddinxveen telt zelfs drie NS-stations: Waddinxveen, Waddinxveen Noord en het station Waddinxveen Triangel. De streekbussen 175 en 382 brengen je overal in de regio. Snel en op tijd! Trouwens, het NS-station Waddinxveen ligt voor de deur. Op vijf minuten loopafstand stap je in de nieuwste sprinter. Deze nieuwste, stille sprinter (lightrail) gaat elke 15 minuten richting Gouda of Alphen. Tenslotte kun je in ’t Gouwe ook wonen en werken combineren. Gewoon thuis. Dat woont werelds!

Faciliteiten tonen

Alles wissen

Bereken uw reistijd

Vervoer
Maximale afstand
Alles wissen

Een levendige kern in ’t Groene Hart

Met de realisatie van dit geheel nieuwe Waddinxveense hart, treft je hier nu een volwaardig centrum met winkels, horeca, een parkeergarage en verschillende typen grondgebonden woningen en appartementen. Daarnaast vind je hier een sociaal cultureel centrum met onder andere een bibliotheek en theaterzaal. Ook zetelt hier Cultuurhuys De Kroon met een breed aanbod van kunst en cultuur. Hier draait het om 3 O’s: Ontmoeten, Ontdekken en Ontwikkelen. Het nieuwe centrum straalt de sfeer van de klassieke binnenstad uit. Met mooie materialen, groenvoorzieningen op de pleinen en bijzondere plekken als trappen en bruggen. Je geniet hier van een plezierige dynamiek met grootstedelijk allure, midden in het groene hart.

Van oude meesters tot Hip Hop: kies maar uit!

Hip Hop-fan? Museumliefhebber? Of zelf lekker actief met muziek bezig? In ’t Gouwe is alles in de buurt. Neem nu de Waddinxveense Kunst Kring. Deze organiseert onder meer exposities in de bibliotheek. Alsook schilder- en tekenochtenden in De Hoge Noot. Ook kun je op 6 zondagen genieten van gevarieerde klassieke concerten. Het theater van Cultuurhuys De Kroon groeit uit zijn jasje. De animo voor de voorstellingen in Waddinxveen is boven verwachting. Er komen zelfs bezoekers uit Zevenhuizen en Boskoop.

Op het gebied van muziek en dans is er voor jong en oud ‘veel te doen’. Er zijn muziekscholen, koor- en toneelverenigingen en verschillende dansscholen actief. Van hip hop en streetdance tot stijldansen: Waddinxveen heeft ‘t. En wil je naar de toonaangevende musea van Rotterdam, Den Haag of Utrecht? Dan brengt de trein je binnen een half uur naar de mooiste oude meesters en hedendaagse kunst. Filmfans kunnen in de bioscoop en het Filmhuis in Gouda terecht. In ’t Gouwe heb je alles om ‘t leven mooi te maken binnen handbereik.